Njeno veličanstvo, torta! – Pokreni se za posao

Njeno veličanstvo, torta!

Samo najkvalitetniji prorodni sastojci, strogo kontrolisanog kvaliteta, nabavljani od sertifikovanih i proverenih dobavljača uz decenijsko umeće i praksu Tortina tima, garant su da ćete dobiti ono što i zaslužujete – samo najbolje. Ovo je priča iz ugla Aleksandre koja je na tome utemeljila svoj preduzetnički poduhvat.

Kada sam pre pet godina shvatila da mogu da uđem u tržišnu utakmicu u sektoru poslastičatsrva odlučila sam da sa mužem koji se bavi drugim poslovima, ali mi je najveća pomoć i podrška, pokrenem firmu – Tortina, zanatsku radionicu za proizvodnu torti i kolača po porudžbini. Napravili smo ozbiljnu analizu tržišta i konkurencije (muž je za to stručnjak), dobavljača, kupaca, ponude, napravili biznis plan, finansijsku konstrukciju, iskoristili smo veliku bazu podataka pojedinaca i kompanija sa kojima smo kontaktirali na ranijim poslovima i uz pomoć porodice i prijatelja zasukali rukave i krenuli u posao.

 

Uz ozbiljno ulaganje u opremu i prilagođavanje poslovnog prostora zakonskim standardnima i propisima, podršku smo imali i od programa za pomoć preduzetnicima „Pokreni se za posao“ koji i danas vodi organizacija ENECA iz Niša, a koji finansira kompanija Philip Moris u Srbiji.

I danas, nakon pet godina jako smo zahvalni na velikoj podršci koju smo na ovaj način dobili ne samo kroz deo opreme već i kroz edukativne kurseve (marketing, računovodstvo…) ali i stalnu komunikaciju i brojne preporuke za pojavljivanja u brojnim prilozima na najgledanijim TV stanicama (RTS, Al Jazzira, RTV, Pink, TV Happy) ali i pojavljivanjima u svojstvu paneliste na stručnim skupovima posvećenim razvoju preduzetništva.

Ne manje važne su i brojne preporuke i poružbine koje je Tortina ovih pet godina dobila preko ENECA-e i kompanije Filip Moris i njihovih partnera.

Ipak, možda najviše znači saznanje da imate pouzdane partnere, dovoljno jake, stručne, predane ideji preduzetništva, motivisane, hrabre… kojima uvek možete da se obratite za pomoć, makar ona bila samo mišljenje, konsultacija, reč podrške…

Aleksandra Knežević – Tortina