„Pokreni se za posao” našao se među tri finalista za Evropsku nagradu za društveno odgovorno poslovanje! – Pokreni se za posao

„Pokreni se za posao” našao se među tri finalista za Evropsku nagradu za društveno odgovorno poslovanje!

Program „Pokreni se za posao” našao se među tri finalista na dodeli Evropske nagrade za društveno odgovorno poslovanje, u kategoriji programa koje sprovode velika preduzeća.

„U poslednjih deset godina, Filip Moris je u Srbiji ulagao u razvoj programa i inicijativa koji na veoma konkretan način pomažu rešavanje ključnih problema i podstiču razvoj zajednice. U vremenima kada je visoka stopa nezaposlenosti ključni ekonomski problem zemlje i njenih građana, svako radno mesto je od velikog značaja. Ovom prilikom želim da se zahvalim partnerima programa, pre svega „Radio-televiziji Srbije” kao glavnom medijskom partneru programa Pokreni se za posao i „Nacionalnoj službi za zapošljavanje” na podršci prilikom njegove realizacije. Doprinos RTS-a i Nacionalne službe za zapošljavanje razvoju programa na nacionalnom nivou je bio od neprocenjivog značaja i osigurao da svaka dobra poslovna ideja iz svih regiona Srbije dobije šansu da bude podržana u okviru „Pokreni se za posao” programa“, izjavila je ovim povodom Maja Šotra, menadžer komunikacija i donacija kompanije Filip Moris u Srbiji.

Na konkurs u okviru programa „Pokreni se za posao”, koji je trajao tri meseca, stiglo je skoro 3300 prijava, a zbog velikog interesovanja povećan je broj donaciju. U 2013. godini u kojoj se proslavlja decenija poslovanja kompanije Filip Moris u Srbiji biće podržano ukupno 110 malih i porodičnih preduzeća, deset više od inicijalno planiranih.

Evropsku nagrada za društveno odgovorno poslovanje koje sprovode velike kompanije, dobila je medijska kuća B92 za svoj program „Bitka za bebe”.

 Beograd, 24. april 2014.