O Programu – Pokreni se za posao
o programu

O Programu

001

Šta je program „Pokreni se za posao"?

Program „Pokreni se za posao” su 2009. godine pokrenule kompanija Filip Moris i organizacija ENECA, u želji da doprinesu smanjenju nezaposlenosti u Srbiji i podstaknu preduzetništvo u našoj zemlji.

Preduzetnički duh, inovativnost, kreativnost i hrabrost su vrednosti koje i sami neguju u svojim organizacijama, a kroz program „Pokreni se za posao” prenose i u svoje okruženje. Zbog toga će i ove godine podržati inovativne, disruptivne male biznise, koji mogu da naprave razliku. Zato, ako veruješ da je tvoja ideja jedinstvena i inovativna, ovo je prilika da je ostvariš!

001

Šta ti pruža program Pokreni se za posao?

  • donaciju u vidu opreme, licenci ili sertifikata, standardizacije i optimizacije neophodne zа pokretanje ili unаprеđеnjе biznisa, u vrednosti do 1.000.000 dinara, uz obavezno finansijsko učešće u iznosu od 20 odsto vrednosti granta;
  • poslovne i stručne obuke;
  • stalnu savetodavnu i mentorsku pomoć.

Šta ti je potrebno kako bi učestvovao u našem programu?

  • dobra, inovativna i održiva poslovna ideja za pokretanje ili unapređenje sopstvenog biznisa (inovativnost može biti u samom proizvodu, načinu proizvodnje, tehnologiji i/ili pristupu poslovanju);
  • prebivalište ili boravište na teritoriji Republike Srbije;
  • dodatni plus je ako tvoja ideja poštuje neke od principa održivog razvoja kao što su društveno-odgovorno poslovanje, korišćenje obnovljivih izvora energije, energetska efikasnost, zaštita i očuvanje životne sredine, a posebno je važno zapošljavanje lokalnog stanovništva i korišćenje njihovih znanja i veština.
004

Program „Pokreni se za posao“ prepoznat je i kao jedan od najznačajnijih programa koji promovišu preduzetništvo u Srbiji, a 2015. godine proglašen je za nacionalnog pobednika u kategoriji investiranja u preduzetničke veštine od strane Evropske unije i Ministarstva privrede. Na kontinentalnom takmičenju u Luksemburgu je svrstan u 10 najboljih projekata za podršku preduzetništvu u Evropi.

U prve tri godine realizovan je kao regionalni program za podršku preduzetništvu u nišavskom okrugu, a nakon velikog uspeha i interesovanja iz ostalih krajeva Srbije, 2012. godine proširen je na teritoriju čitave Srbije.

Jedinstven je po tome što, osim grantova za pokretanje malih biznisa, pruža i dodatnu podršku u smislu potrebnih obuka, saveta i
konsalting usluga.

004
overlay photo

Dosadašnji rezultati

9 ciklusa
742 podržana preduzetnika, od kojih je 309 preduzetnica i 345 mladih do 35 godina
940 obezbeđenih poslovnih i stručnih obuka
2.000+ radnih mesta proisteklih iz pokrenutih ili unapređenih poslovanja/biznisa

Saglasnost i biznis plan možeš poslati poštom ili na naš mejl do 30. aprila!

icon_prijava

Prijave

Saglasnost i biznis plan možeš poslati poštom ili na naš mejl do 30. aprila!

SELEKCIJA I INTERVJU

selekcija_i_intervjui

Ukoliko tvoj biznis plan prođe prvu selekciju, očekuj posetu ekonomskih stručnjaka iz organizacije ENECA tokom aprila i maja!

Ukoliko prođeš u finalni krug, dobićeš priliku da prezentuješ svoju ideju u toku juna.

prezentacija ideja

PREZENTACIJA IDEJA

Ukoliko prođeš u finalni krug, dobićeš priliku da prezentuješ svoju ideju u toku juna.

REALIZACIJA

Sve aktivnosti u vezi realizacije odabranih ideja odvijaće se od jula do novembra.