O Programu - Pokreni se za posao
o programu

O Programu

001

Šta je program „Pokreni se za posao"?

Program „Pokreni se za posao” su 2009. godine pokrenule kompanija Filip Moris i organizacija ENECA, u želji da doprinesu smanjenju nezaposlenosti u Srbiji i podstaknu preduzetništvo u našoj zemlji.

Preduzetnički duh, inovativnost, kreativnost i hrabrost su vrednosti koje i sami neguju u svojim organizacijama, a kroz program „Pokreni se za posao” prenose i u svoje okruženje. Zbog toga će ove godine podržati inovativne, disruptivne male biznise, koji mogu da naprave razliku. Zato, ako veruješ da je tvoja ideja jedinstvena i inovativna, ovo je prilika da je ostvariš!

001

Šta ti pruža program Pokreni se za posao?

  • donaciju u vidu opreme, licenci ili sertifikata, standardizacije i optimizacije neophodne zа pokretanje ili unаprеđеnjе biznisa, u vrednosti do 10.000 dolara, uz obavezno finansijsko učešće u iznosu od 20 odsto vrednosti granta;
  • poslovne i stručne obuke;
  • stalnu savetodavnu i mentorsku pomoć.

Šta ti je potrebno kako bi učestvovao u našem programu?

  • dobra, inovativna i održiva poslovna ideja za pokretanje ili unapređenje sopstvenog biznisa (inovativnost može biti u samom proizvodu, načinu proizvodnje, tehnologiji i/ili pristupu poslovanju);
  • prebivalište ili boravište na teritoriji Republike Srbije;
  • dodatni plus je ako tvoja ideja poštuje neke od principa održivog razvoja kao što su društveno-odgovorno poslovanje, korišćenje obnovljivih izvora energije, energetska efikasnost, zaštita i očuvanje životne sredine, a posebno je važno zapošljavanje lokalnog stanovništva i korišćenje njihovih znanja i veština.
004

Program „Pokreni se za posao“ prepoznat je i kao jedan od najznačajnijih programa koji promovišu preduzetništvo u Srbiji, a 2015. godine proglašen je za nacionalnog pobednika u kategoriji investiranja u preduzetničke veštine od strane Evropske unije i Ministarstva privrede. Na kontinentalnom takmičenju u Luksemburgu je svrstan u 10 najboljih projekata za podršku preduzetništvu u Evropi.

U prve tri godine realizovan je kao regionalni program za podršku preduzetništvu u nišavskom okrugu, a nakon velikog uspeha i interesovanja iz ostalih krajeva Srbije, 2012. godine proširen je na teritoriju čitave Srbije.

Jedinstven je po tome što, osim grantova za pokretanje malih biznisa, pruža i dodatnu podršku u smislu potrebnih obuka, saveta i
konsalting usluga.

004
overlay photo

Dosadašnji rezultati

8 ciklusa
711 podržanih preduzetnika, od kojih je 296 preduzetnica i 329 mladih do 35 godina
900 obezbeđenih poslovnih i stručnih obuka
2.000 radnih mesta proisteklih iz pokrenutih ili unapređenih poslovanja/biznisa

Saglasnost i biznis plan možeš poslati poštom ili na naš mejl do 15. aprila!

icon_prijava

Prijave

Saglasnost i biznis plan možeš poslati poštom ili na naš mejl do 15. aprila!

SELEKCIJA I INTERVJU

selekcija_i_intervjui

Ukoliko tvoj biznis plan prođe prvu selekciju, očekuj posetu ekonomskih stručnjaka iz organizacije ENECA tokom aprila i maja!

Ukoliko prođeš u naredni krug pozvaćemo te da prezentuješ svoju ideju pred našim žirijem početkom juna.

prezentacija ideja

PREZENTACIJA IDEJA

Ukoliko prođeš u naredni krug pozvaćemo te da prezentuješ svoju ideju pred našim žirijem početkom juna.

GLASANJE

Nakon prezentacije ideja, glasaće se za najbolje ideje putem našeg sajta. Glasovi publike čine 10 odsto konačnog rezultata.

Sve aktivnosti u vezi realizacije odabranih ideja odvijaće se od juna do septembra.

REALIZACIJA

Sve aktivnosti u vezi realizacije odabranih ideja odvijaće se od juna do septembra.