Filip Moris podržava preduzetnike širom Srbije – Pokreni se za posao

Filip Moris podržava preduzetnike širom Srbije

Velike međunarodne kompanije, kakva je Filip Moris tržištima na kojima posluje donosi visoke standarde poslovanja, dobre poslovne prakse i sistematičnu brigu o društvu kroz podršku lokalnoj zajednici. Sve ovo, tržišta na kojima posluje čini konkurentnijim i spremnijim za globalnu tržišnu utakmicu.

Naša zemlja već drugu deceniju prolazi kroz tranziciju. Stopa nezaposlenosti je visoka, pa je svako radno mesto od velikog značaja. Filip Moris je u okviru svog društveno odgovornog poslovanja još 2009. godine pokrenuo program podrške za pokretanje i jačanje malih i porodičnih preduzeća „Pokreni se za posao“ u realizaciji NVO ENECA, kako bi pomogao samozapošljavanje i stvaranje novih radnih mesta. Danas, sedam godina kasnije svedoci smo da je zahvaljujući podršci Filip Morisa uspešno pokrenuto ili unapređeno 606 malih biznisa širom naše zemlje i time uposleno više od 2000 ljudi. Činjenica koja posebno raduje je da  ta preduzeća i dalje posluju i razvijaju se zahvaljujući podršci kompanije što je najbolji pokazatelj dalekosežnosti i svrsishodnosti programa. Statistika koja ukazuje na stoprocentnu uspešnost programa „Pokreni se za posao“ znatno se razlikuje od republičkog proseka prema kojem tek svaki peti novopokrenuti mali biznis u Srbiji uspe da opstane na tržištu. Recept za uspeh leži u jedinstvenoj metodologiji i stalnoj stručnoj podršci preduzetnicima, kao i  posvećenosti kompanije Filip Moris da program iz godine u godine bude unapređen.

Ove godine, koja je zbog brojnih projekata u toj oblasti proglašena godinom preduzetništva, Filip Moris nastavlja da ohrabruje sve građane sa kreativnim idejama i željom da osnuju sopstveni biznis tako što će odvojiti finansijska sredstva za 100 novih malih preduzeća u okviru 8. ciklusa ovog donatorskog programa. Konkurs je otvoren sve do 31. januara sledeće godine, a nove donacije Filip Morisa čekaju na primaoce – građane koji će zahvaljujući dobroj preduzetničkoj ideji zakoračiti putem samostalnog poslovanja.

Značaj napora Filip Morisa u osnaživanju preduzetništva u Srbiji prepoznala je i Nacionalna služba za zapošljavanje omogućivši da dobre poslovne ideje iz svih rеgiоnа Srbije dobiju podjednaku šansu. Skoro da nema opštine u Srbiji u kojoj nije iznikao barem jedan preduzetnik programa „Pokreni se za posao“.  Filip Moris podrškom ovom projektu šalje jednostavnu poruku „Ako imate ideju u koju verujete da može biti  vaš poslovni početak mi vam pružamo šansu ona uspe!“